Suojelijan rooli sopii Hannu Hautalalle

Hannu HautalaOutokummun Euroopan alueen tuotantojohtaja Hautala on aktiivinen suunnistusmies, joka mielihyvin suostui järjestelytoimikunnan puheenjohtajan Veli-Markku Korteniemen ja kilpailunjohtajien Susanna Sandbergin sekä Tapani Heikkurin pyyntöön.

Outokummun Tornion tehdas on ”suurin ja kaunein” Hautalan valvontaan kuuluvista tehtaista, mutta töitä riittää ympäri Eurooppaa. Suojelija kutsuu ilomielin hiihtosuunnistajat kilpailemaan aivan Tornion tehtaan lähistöllä.

Suojelijan rooli sopii Hautalalle. Hän on ollut tuttu näky Kemi-Tornio alueen iltarasteilla, Jukolan viestejä on takana toistakymmentä. Parhaat kilpailumenestykset ovat juniorivuosilta ja nimenomaan hiihtosuunnistuksesta.

– SM-tasolla paras suoritus taisi olla Joutsenossa, jossa olin parinkymmenen parhaan joukossa. Vieläkin muistan sieltä yhden risteyksen ohihiihtämisen kuutos- ja seiskarastin välillä.

Suunnistuksen eri lajeista Hautalalla on myönteinen käsitys. Hän uskoo harrastuksen kasvuun, mutta harmittelee lajin vähäistä näkyvyyttä nykymediassa.

– Silti harrastajien määrä näyttää kasvavan. Laji kiinnostaa niitä, jotka haluavat itse osallistua.

Hannu Hautalan nykyinen työ vie hänet usein Eurooppaan, mutta silti hän yrittää päästä seuraamaan pääsiäisenä kisoja ja tutustumaan nykyajan uraverkostoon ja karttaan.

Heikki Roimela