Urasto on valmis!

OLYMPUS DIGITAL CAMERASekä Keminmaan että Tornion urasto on valmis. Ratojen osalta tehdään vielä pieniä tarkistuksia. Keminmaan Kallinkankaan maasto tarjoaa täysipainoista suunnistustehtävää tiheässä uraverkostossa. Koska urastossa on sekä nopeaa luistelu-uraa, että tiheää uraverkostoa, niin Lapin Lumirastit saadaan avattua täysipainoisilla suunnistustehtävillä. Maaston korkeusero on enimmillään 45 m, joten myös fyysinen rasitus tulee hyvin esille.

Laspin Lumirastien erikoisuus on toisen kilpailupäivä erikoispitkämatka, joka käydään Tornion Puuluodossa. Korkeuseroa on enimmillään  maltilliset 20 m. Suurin osa kilpailualuetta on aivan meren välittömässä läheisyydessä. Maasto on osittain hyvinkin samannäköistä ja tiheissä urastoissa olevat risteykset voivat olla vaikeita havaita, joten reaktionopeutta tarvitaan.

Lapin Lumirastien yhteistuloksissa huomioidaan tänä vuonna kaikki kolme osakilpailua aiempaa tasapuolisemmin. Kahden ensimmäisen osakilpailun voittaja saa 1000 pistettä. Seuraaville annetaan pisteet suhteessa loppuaikaan. Kolmannen osakilpailun lähtöjärjestys on käännetty siten, että parhaat pisteet omaava kilpailija lähtee viimeisenä. Viimeisen osakilpailun ihanneajan saavuttaminen antaa 1000 pistettä.

Pisteiden ja käännetyn lähtöjärjestyksen avulla saadaan kaikissa sarjoissa säilymään jännitys kunkin sarjan viimeisen lähtijän maaliin saapumiseen saakka.

Tervetuloa ja nautinnollisia suunnistushetkiä!