Hoskarille ja Toivoselle pitkän matkan SM-kultaa

Maria Hoskari odotetusti ja Eevert Toivonen ehkä hiukan yllättäen voittivat pitkän matkan Suomen mestaruudet Lapin Lumirastien jatkuessa Kemissä.

Molempien menestys pohjautui erittäin tasaiseen ja liki virheettömään suoritukseen. Hoskari oli huonoimmalla rastivälillään neljäs vain 16 sekuntia nopeimmasta. Vastaavasti Toivonen oli lähes kaikilla rastiväleillä joko ykkönen tai kakkonen.

Maria Hoskari oli suoritukseensa tyytyväinen.

Oli mukava hiihtää ja suunnistustehtäviä reitinvalintoineen riitti. Tykkään hiihtää kovaa, nytkin tuntui, että matka olisi voinut olla pitempikin.
Aikuisten vauhdissa hyvin pysynyt juniori-ikäinen Amanda Yli-Futka palkittiin SM-hopealla. Eroa Hoskariin kertyi 1.41. Nina Kärnä tuli loppumatkan hyvin ja nousi pronssille kokeneen Mervi Pesun edelle.

Maria Hoskari

Eevert Toivonen sai kauden ensimmäisen SM-kultansa erinomaisella suorituksella.

Aluksi mittakaava 1:15000 tuntui hiukan oudolta. Taisi olla eka kerta koko kaudella, kun sillä kilpailtiin. Nopeasti siihen tottui. Loppujen lopuksi kaikki meni hyvin ja olen tosi tyytyväinen, Toivonen kertoi.
Kärkipari Toivonen ja Aapo Viippola oli ylivoimainen, sillä SM-pronssille yltänyt, Kajaanissa opiskeleva Ville-Petteri Saarela jäi voittajasta liki kolme ja puoli minuuttia.

Eevert Toivonen

Hienoisena ennakkosuosikkina matkaan lähtenyt Aapo Viippola jäi muutamalla rastivälillä Toivosesta 20-30 sekuntia rastiväliä kohti. Myöskään suksien toimivuuteen ei hopeamies tuntunut olevan aivan tyytyväinen.

Kiireistä on urheilijan elämä, sillä Viippola kiirehti Kemistä Äänekoskelle, jossa mies hiihtää ankkuriosuuden Posion Pyrinnön SM-viestijoukkueessa.