Lumirastit ja hisu-kausi paketissa

Eilen oli Lapin Lumirastien päätöspäivä, ja samalla kilpailtiin  SM-erikoispitkän mestaruuksista. Miesten pääsarjan voitti Ruotsin Erik Rost. Staffan Tunis oli kokonaistuloksissa toisena voittaen samalla Suomen mestaruuden. Naisten pääsarjassa Suomen mestariksi ja kokonaiskilpailun voittoon hiihti Mira Kaskinen.

Kiitos kaikille kilpailijoille ja huoltajille!

Kisan jälkeen löydettiin lähtöpaikalta  pari takkia. Niitä voi kysellä  tiedottajalta numerosta 040-530 0865. Continued →

GPS-seuranta / GPS-tracking 29.3.2015

H21 numerot 1-20 ja 27-32

D21 numerot 101-115

Niiden kilpailijoiden, joille tulee GPS-laite, on oltava ampumakatoksen päässä lähtöön mennessä 15 minuuttia ennen lähtöä laitteen kiinnittämistä varten.

H21 numren 1-20 och 27-32

D21 numren 101-115.

Tävlaren som ska ta GPS-tracking, bör vara nära på skjutbana skydd 15 minuter före start (se resultattavlan). Continued →

Lumirastien pistelaskuohje

Sarjavoittaja saa 1000 pistettä, ja muut suhteutettuna tähän kaavalla; 1000 p x voittoaika / oma aika.

Jotta saa yhteistuloksen, täytyy olla vähintään yksi hyväksytty suoritus.

Sprintti kisattu

Lumirastien ensimmäinen osakilpailu eli sprintti saatiin kisata kauniissa auringonpaisteessa. Pääsarjoissa kovat olivat kovia tässäkin kisassa. Miesten kilpailu oli kansainvälisestikin korkeatasoinen. Kisan nopein oli Norjan Lars Moholdt, ja Staffan Tunis oli parhaana suomalaisena kuudes, tosin vain 18 sekuntia voittajasta. Naisten kisassa kärkeen hiihti rankiykkönen Mira Kaskinen.

Lauantaina kisat jatkuvat keskimatkalla. Perjantaina tuli jonkin verran hylkäyksiä, joten EmiTagin vilkkuminen täytyy muistaa varmistaa joka rastilla. Continued →

Oheisohjelmaa

Lapin Urheiluopistolla on tarjolla ajankohtaista tietoa valmennuksesta sekä urheiluakatemiatoiminnasta.

Sprinttipäivänä (pe) luentoja on 19.30-21.00 (huom. muuttunut aika!) ja keskimatkan jälkeen (la) luennot ovat 19.00-21.00 välisenä aikana.

Ohjelma löytyy oheisohjelmista. Molempina päivinä arvotaan osallistujien kesken 50 euron arvoiset lahjakortit Lapin Urheiluopistolle!

Lähtölistat / startlistor / start lists

Lähtölistat / startlistor / start lists Tulospalvelusivuilta

Lumirastien jälki-ilmoittautuminen päättyi eilen klo 24.00. Lumirasteille ilmoittautui yhteensä 435 hiihtosuunnistajaa, ja SM-erikoispitkällä on mukana koko Suomen terävin kärki. Lähtölistatkin on jo julkaistu tulospalvelusivuilla, ja kuvakansioon on lisätty tuoreita kuvia. Lunta on viime päivien sateen jälkeen lähes metrin verran. Continued →

Muista ilmoittautua 19.3. mennessä

Lapin Lumirastien ja SM-erikoispitkän ilmoittautuminen päättyy torstaina 19. maaliskuuta. Muista hoitaa asia ajoissa, sillä SM-kilpailuun ei hyväksytä jälki-ilmoittautumisia. Lumirasteille voi jälki-ilmoittautua maanantaihin 23.3. saakka joka päivälle 1,5 kertaisin maksuin, mutta erikoispitkä on jälki-ilmoittautuneiden osalta kansallinen kisa.

Aurinko on hellinyt Lappiakin viimeisen viikon ajan, ja lumitilanne on edelleen erinomainen. Virallinen lumen syvyys Rovaniemellä on 90 cm. Continued →