Lapin Lumirastit avattiin lähes tasapelien merkeissä

Lapin Lumirastien avaus tapahtui miesten ja naisten osalta ällistyttävän tasaisesti. Miesten sprintissä kolmen kärki mahtui sekunnin sisään ja naisissa voitto jaettiin kahden ensimmäisen kesken.

Miesten kilpailussa ennakkosuosikki Aapo Viippola johti vielä toiseksi viimeisellä rastilla, mutta muutamien sekuntien virhe viimeiselle rastille pudotti hänet Miska Tervalan ja Tuomas Outisen taakse.

Piti hiukan säästellä huomista SM-pitkää varten, Viippola tuumaili.
Mies ei pysty kilpailemaan Lumirastien kokonaisvoitosta, sillä häntä tarvitaan Posion Pyrinnön viestijoukkueessa sunnuntaina Äänekosken SM-hiihdoissa.

Avausvoittaja Miska Tervala oli tyytyväinen, sillä aivan loppuun asti oli ollut epävarmaa pääseekö hän lainkaan mukaan. Tervala oli tällä viikolla mukana yön yli kestävässä Oltermanni-hiihdossa. Siksi olo oli epävarma aivan Lumirastien kynnyksellä.

Naisten sprintissä nuorten MM-kisoissa mestaruuksia kahminut Amanda Yli-Futka ja Maria Hoskari jakoivat voiton.

Olosuhteet muuttuivat yht`äkkiä ja urat olivat yllättävän märkiä. Rata oli aika helppo. Pystyin jopa kiertämään maaston ainoan mäen, kauden mittaan hyvin menestynyt Mari Hoskari kertoi.
Suunta 2000:n ensimmäistä kauttaan naisten sarjassa hiihtävät Oili Holopainen ja Venla Viippola olivat sijoilla neljä ja kuusi.

Maria Hoskari
Miska Tervala