Ratamestarin lausunto

Lauhan helmikuun jäljiltä lumipeitteen vahvuus vaihtelee maaston eri osissa, mutta kaikkialla sitä on riittävästi. Maastoon ajetut urat on vii-meistelty lanalla, joten ne erottuvat huvikelkkailijoiden jäljistä. Suojasää loi lähes kaikkialle kantavan hangen, mutta viimeisen viikon lumisateet ovat peittäneet kevään roskat. Loppuviikon yöpakkaset ovat tiivistäneet noin 15-20 cm uuden lumikerroksen ja viimeistelleet, yhdessä kelkkamiesten, kanssa urat hyvään kuntoon.

Lapin lumirastien ja SM-erikoispitkän kilpailumaasto tarjoaa kilpailijoille niin fyysisiä kuin taidollisia haasteita. Suurehkot korkeuserot koettelevat kuntoa ja paikoin vauhdikkaat laskut vaativat välineiden hallintaa. Ratojen laadinnassa on pyritty tarjoamaan monipuolisia haasteita.

Kilpailumaasto on jaettu kolmen kilpailupäivän kesken siten, että jokaiselle päivälle on tarjolla aiemmin käyttämätöntä aluetta. Runsain kilpalatu-verkosto on käytössä perjantaina sprintissä, lauantaina lyhyehköt keski-matkat suuntaavat kokonaan uuteen maastoon ja jättävät komeimmat rinteet sunnuntain erikoispitkälle. SM-erikoispitkänkilpailu on seurattavissa kilpailukeskuksessa, jossa kilpailijat käyvät kartanvaihdossa eri lenkkien välillä. Maasto ja radat suosivat teknisesti taitavia, kovakuntoisia ja taitavia suunnistajia.

Kilpailuonnea kaikille!
Ratamestari