Lehdistötiedote 20.3.2016:

Janne Häkkinen ja Mira Kaskinen SM-erikoispitkän matkan valtiaat

SM-erikoispitkän matkan yhteislähtökilpailussa Suunta-Jyväskylän Janne Häkkinen oli vahvin puolen minuutin erolla ennen Pellon Ponnen Jyri Uusitaloa ja Kyrös-Rastin Tero Linnainmaata. 44,2 kilometrin reittiin meni voittajalta aikaa 2.25.44.

Häkkinen nousi johtoon hyvällä loppuvedollaan.

– Tasainen suoritus, loppu ratkaisi, Häkkinen kommentoi.

Uusitalon mukaan isku ei olisi enää kovakuntoiselle Häkkiselle riittänyt, varsinkin kun hän teki pienen virheen viimeisen perhosen keskusrastilla.

Kisan kolmanneksi hiihtosuunnistanut Tero Linnainmaa johti kisaa alkumatkasta.

-Väsy tuli lopussa, Linnainmaa kertoi.

Naisten sarjan voiton vei ylivoimaisesti yli kolmen minuutin erolla Ulvilan Uran Mira Kaskinen, joka oli myös Lumirastien yhteispisteissä paras. SM-hopeaa otti flunssasta kärsinyt Lounais-Hämeen Rastin Salla Koskela ennen SM-pronssia leimannutta Kouvolan Suunnistajien Mirka Suutaria.

– Luulin tehneeni huonoja valintoja esimerkiksi Pyhävaaran päältä alaspäin tullessa, myös viime vuonna voiton vienyt Kaskinen kommentoi 35,1 kilometrin yhteislähtökilpailua.

——————————————————————————

Lehdistötiedote 19.3.2016:

Ville-Petteri Saarela ja Milka Reponen Keskimatkan SM-kultaan

Hiihtosuunnistuksen keskimatkan SM-kisoissa Kuusamossa miesten pääsarjan nopein oli Keminmaan Urheilijoiden Ville-Petteri Saarela 32 sekunnin erolla ennen Suunta Jyväskylän Janne Häkkistä. Kyrösrastin Tero Linnainmaa nousi SM-pronssille kun norjalaista jaetulle toiselle sijalle hiihtosuunnistanutta Lars Moholdtia ei laskettu mukaan SM-tuloksiin.

– Sijoitukseen olen toki tyytyväinen. Reitti oli aika haastava, niin se ei tuntunut kultahiihdolta. Oli niin paljon haastavia reitinvalintoja että seisoin jopa kymmenellä rastilla ja mietin reitinvalintoja, Saarela kuvaili 13,1 kilometrin kilpailua.

Janne Häkkinen puntaroi myös reitinvalintojaan.

– Ihan kohtuu hyvä suoritus. Muutamassa kohdassa saattoi tulla huonompi reitinvalinta. Parilla rastilla tuli minuutin verran turhaa mutkaa.

Naisten sarjan voiton vei alkutalven selkä- ja jalkavaivastaan kuntoutunut Haapamäen Urheilijoiden Milka Reponen, joka hiihtosuunnisti 12,3 kilometrin reitin voittoon yli minuutin erolla ennen Ulvilan Uran Mira Kaskista. SM-pronssia hiihtosuunnisti Lounais-Hämeen Rastin Salla Koskela.

– Hyvin jaksoi keskittyä. Suoritus ei ollut kuitenkaan täydellinen. Pari kuukautta olen tehnyt kuntoutumisen eteen töitä yhdessä fysioterapeutin kanssa. Kovat treenit olen tehnyt esimerkiksi uiden, iloinen Reponen kertoo.

Perjantain sprintin voittanut Mira Kaskinen sanoi reitinvalintojen olleen haastavia.

– Pikkuisen haparoiden, ei suuresti eksyen, Kaskinen muotoili menoaan.

———————————————————————————————————————————

Lehdistötiedote 18.3.2016
Ilta-sprintti aloitti vauhdilla Lapin Lumirastit Kuusamossa – Tuomas Kotro ja Mira Kaskinen päivän nopeimmat

Tuomas Kotro ja Mira Kaskinen aloittivat Kuusamon Lapin Lumirastit voitoilla perjantaina illansuussa käydyssä kansallisessa sprinttikilpailussa. Kotro voitti toiseksi tullutta Suunta Jyväskylän Tommi Reposta 26 sekunnilla. Pellon Ponnen Jyri Uusitalo jäi kakkossijasta puolestaan kahden sekunnin päähän.

– Hyvin meni ja vauhdikkaat olivat radat. Yhdestä risteyksestä hiihdin ohi, mutta oiko lopulta pelasti senkin, Kotro kommentoi hyväntuulisena maalissa.

Virheisiin puolestaan sortui kisan ennakkosuosikki viime viikolla suomalaiset SM-pitkällä matkalla voittanut Norjan Lars Moholdt.

– Tein virheen jo K-pisteellä, kun luin karttaa väärin. Siinä meni ainakin minuutti, lopulta sijalle 12 leimannut Moholdt kertoi.

Ulvilan Uran Mira Kaskinen oli naisten pääsarjassa vielä ylivoimaisempi, sillä voitto tuli 38 sekunnin erolla ennen Kouvolan Suunnistajien Mirka Suutaria. Saman seuran Sari Vääränen oli kolmas.

-Parissa kolmessa kohdassa jäi oiko hyödyntämättä, muuten meni hyvin, iloinen Kaskinen kommentoi.

Lauantaina Lapin Lumirasteilla hiihtosuunnistetaan SM-keskimatka ja sunnuntaina SM-erikoispitkä matka. Yhteensä kolmipäiväiseen tapahtumaan on ilmoittautunut 523 hiihtosuunnistajaa.

———————————————————————————————————————-

Lehdistötiedote 8.3.2016
SM-keskimatka ja SM-erikoispitkä matka sekä Lapin Lumirastit Kuusamon Rukajärvellä 18-20.3.2016.

Lapin Lumirastit pidetään nyt ensimmäistä kertaa Kuusamossa 18-20.3.2016. Kilpailukeskus sijaitsee Rukajärven Ruka Golf-kentän alueella jylhän Pyhävaaran kupeessa. Kolmipäiväinen hiihtosuunnistustapahtuma alkaa perjantaina illansuussa sprinteillä. Lauantaina on vuorossa SM-keskimatka ja sunnuntaina SM-erikoispitkä matka, joka käydään sarjoissa H/D16-H/D21 yhteislähtönä.

SM-keskimatka siirrettiin helmikuussa Lapin Lumirasteille Alajärveltä lumen puutteen vuoksi. Kuusamossa lunta on riittänyt ja maisemat ovat tykkylumen kauniit.

– Meillä on maastossa vaarassa tällä hetkellä lunta 1,2 metriä. Joten urheilijat saavat erinomaiset olosuhteet. Saattaa olla, että helmikuu on ollut sateisin kuukausi Kuusamon mittaushistoriassa ja lisää tulee. Lumentulo on teetättänyt ylimääräistä työtä uraston avaajille mutta luonto on järjestänyt myös lukuisia riemukaaria, tykyn kaarelle taivuttamia koivuja ja kuusia, hiihtosuunnistajien iloksi ja ihailtavaksi, kilpailunjohtaja Aki Aikio kuvailee.

–  Ellei tule yllättävää suvea, voinemme mainostaa maisemia kaikkien aikojen kauneimpina hiihtosuunnistus- ja tykkykisoina. Vaikka itsellä on kokemusta yli 50 vuotta tykkytalvista niin nyt on yksi kauneimmista mitä minä olen nähnyt. Lähtisin näihin kisoihin samoilemaan pitojen kanssa vaikka en olisi lenkillä ehtinyt käydä ihan vaan maisemien takia, Aki Aikio kertoo.

Ilmoittautuminen Lumirasteille ja SM-kisoihin päättyy 10.3. Tähän mennessä ilmoittautuneita on jo 282. Kilpailunjohtaja Aki Aikio odottaa tapahtumaan 350 – 400 kilpailijaa. Tosin suositun SM-keskimatkan mukaantulo saattaa nostaa osanottajamääriä edelleen. Sarjoja Lumirasteilta löytyy 12 – 85-vuotiaille, SM-sarjat ovat 16-vuotiaista ylöspäin.

Miesten pääsarjassa SM-sprintin hopeaa tänä talvena hiihtosuunnistanut ja nuorten sarjojen MM-mitalisti Santeri Aikio toimii yhtenä ratamestareista.

– Kaikkiaan voi todeta, että kun pitkä piippaus koittaa, niin suunnistajilla on edessään todella monipuolisia haasteita. Suksia pitää hallita monenlaisissa tilanteissa, samoin suunnistusajattelussa on syytä kyetä sopeutumaan monentyyppisiin tilanteisiin, Santeri Aikio lupaa.

 

Median palvelut ja akkreditointi 14.3.2016 mennessä:

Paikan päällä löydät mediainfon kilpailukeskuksesta kilpailutoimiston yhteydestä. Medialle infosta löytyy parkkilippu, tuloksia ja infoa päivän tapahtumista, kahviosta välipalaa sekä langaton nettiyhteys mokkulan kautta. Kahvion yhteydessä löytyy myös lämmintä tilaa.

 

Ilmoitathan toiveesi etukäteen!

Täytä oheinen akkreditointilomake ja palauta sähköpostitse osoitteeseen asta.flojt (at) gmail.com
Nimi:

Puhelin:

Sähköpostiosoite:

Median nimi:
Tehtävä:

Lisätoiveet (parkkilippu, maastoon pääsy, nettiyhteys, aluetulokset yms):

 

Ensimmäiset lähdöt:

Perjantaina 18.3. sprintin ensimmäinen lähtö klo 15.30
Lauantaina 19.3 SM-keskimatkan ensimmäinen lähtö klo 10.00
Sunnuntaina 20.3 SM-erikoispitkän matkan ensimmäinen lähtö klo 10.00. Pääsarjat (H/D16-H/D21 yhteislähtönä klo 12.00 alkaen).

 

Opastus: Kilpailukeskus sijaitsee Rukajärven Ruka Golf – kentän alueella. Opastus sijaitsee valtatie 5 (E63) sekä Rukajärventien risteyksestä n. 16km Kuusamosta pohjoiseen. Opastus on paikalla 18.3 klo 9.00 alkaen.


Lisätietoja
tapahtumasta, majoitusinfoa sekä kuvia löydät nettisivuiltamme: lapinlumirastit.fi/2016/

Meidät löydät myös facebooksivuilta Lapin Lumirastit 2016!

 

Tervetuloa Kuusamoon!
Kuusamon Erä-Veikot

Kilpailun tiedottaja Seppo Linjakumpu

0400 706433
seppo.linjakumpu (at) kev.fi
Mediavastaava Asta Flöjt
044 3085337
asta.flojt (at) gmail.com