Iltakilpailu aloittaa Lapin Lumirastit Kuusamossa

Kolmipäiväinen Lapin Lumirastit tekee ensimmäisen kerran loikan Lapin puolelta Kuusamoon kun maaliskuussa viikkoa ennen pääsiäistä hiihtosuunnistetaan Kuusamon Rukan maisemissa. Tarkempi paikka on Rukan matkailukeskuksen kupeessa sijaitseva Rukajärven kylä, joka tarjoaa monipuoliset maastot eritasoisille hiihtosuunnistajille. Kevään mittaan lisääntyvä valoisuus aikaansaa sen, että perjantain 18.3 sprinttikilpailu voidaan aloittaa reilusti iltapäivän puolella.

Lauantaina hiihtosuunnistetaan keskimatkat ja sunnuntaina erikoispitkän matkan SM-kilpailut. Kilpailunjohtaja Aki Aikio on tyytyväinen, sillä tammikuun alun hyvin menneet katsastukset kävivät esikisoina myös kisakoneistolle.

– Moottorikelkan perässä kulkevaa lanaa on kehitetty edelleen, joten hyvät leveät baanat saadaan Lumirasteille uriksi. Tällä hetkellä tammikuun puolivälissä lumipeite on keskimäärin jo puolen metrin luokkaa, ja odotettavissa on että lunta tulee vielä paljon lisää.

Ratamestarit Timo Ronkainen ja Santeri Aikio sekä Rukajärven kylän vieressä kohoava jylhä Pyhävaaran alue tarjoaa hienoja suunnistuselämyksiä kaiken tasoisille hiihtosuunnistajille, mutta takaa myös sen, että maasto on SM-kilpailun tasoinen.

– Kilpailuissa tarvitaan monipuolista taitoa. Niin fyysistä uralla liikkumisen taitoa kuin henkistä päätöksentekotaitoa ja taituruutta hiihtosuunnistaa kovassa vauhdissa, Aikio valottaa ja toivottaa kilpailijat tervetulleeksi kisoihin Kuusamoon sekä nauttimaan myös hienoista kevätkeleistä.

Rukan ja Kuusamon alueella on viikkoa ennen pääsiäistä vielä hyvin ja monipuolisesti majoitusta tarjolla. Mutta jos haluaa nauttia hyvistä hiihtokeleistä Kuusamon alueella pääsiäiseen asti, niin kannattaa olla varausten kanssa ajoissa liikkeellä.