Lehdistötiedote 19.3: Ville-Petteri Saarela ja Milka Reponen Keskimatkan SM-kultaan

Ville-Petteri Saarela ja Milka Reponen Keskimatkan SM-kultaan

Hiihtosuunnistuksen keskimatkan SM-kisoissa Kuusamossa miesten pääsarjan nopein oli Keminmaan Urheilijoiden Ville-Petteri Saarela 32 sekunnin erolla ennen Suunta Jyväskylän Janne Häkkistä. Kyrösrastin Tero Linnainmaa nousi SM-pronssille kun norjalaista jaetulle toiselle sijalle hiihtosuunnistanutta Lars Moholdtia ei laskettu mukaan SM-tuloksiin.

– Sijoitukseen olen toki tyytyväinen. Reitti oli aika haastava, niin se ei tuntunut kultahiihdolta. Oli niin paljon haastavia reitinvalintoja että seisoin jopa kymmenellä rastilla ja mietin reitinvalintoja, Saarela kuvaili 13,1 kilometrin kilpailua.

Janne Häkkinen puntaroi myös reitinvalintojaan.

– Ihan kohtuu hyvä suoritus. Muutamassa kohdassa saattoi tulla huonompi reitinvalinta. Parilla rastilla tuli minuutin verran turhaa mutkaa.

Naisten sarjan voiton vei alkutalven selkä- ja jalkavaivaansa kuntouttanut Haapamäen Urheilijoiden Milka Reponen, joka hiihtosuunnisti 12,3 kilometrin reitillä voittoon yli minuutin erolla ennen Ulvilan Uran Mira Kaskista. SM-pronssia hiihtosuunnisti Lounais-Hämeen Rastin Salla Koskela.

– Hyvin jaksoi keskittyä. Suoritus ei ollut kuitenkaan täydellinen. Pari kuukautta olen tehnyt kuntoutumisen eteen töitä yhdessä fysioterapeutin kanssa. Kovat treenit olen tehnyt esimerkiksi uiden, iloinen Reponen kertoo. Sunnuntain SM-erikoispitkälle matkalle Reponen ei kuitenkaan aio osallistua.

Perjantain sprintin voittanut Mira Kaskinen sanoi reitinvalintojen olleen haastavia.
– Pikkuisen haparoiden, ei suuresti eksyen, Kaskinen muotoili menoaan.