Media

Mainio tilaisuus tutustua menestyslajiin

Hiihtosuunnistus on jäänyt aika vähälle huomiolle, vaikka se on tällä hetkellä lähes ainoa suksilaji, jossa suomalaiset menestyvät MM-tasolla. Juuri päättyneissä MM-hiihtosuunnistuksissa Suomen mitalitili oli 1 + 3 + 3.

Ensi pääsiäisenä 29. – 31.3.2013 on hyvä tilaisuus seurata tätä lajia, kun Tornion Puuluodossa järjestetään hiihtosuunnistuksen erikoispitkän matkan SM-kilpailu. Prologina pitkäperjantaina hiihdetään sprinttikilpailu Keminmaan Kallinkankaalla ja päätöskilpailuna sunnuntaina keskimatka Puuluodossa. Suomalaisten MM-mitalistien lisäksi kilpailuissa nähtäneen ainakin ruotsalaisia ja norjalaisia MM-mitalisteja.

 

Hiihtosuunnistus on nimensä mukaisesti suksilla tapahtuva suunnistuskilpailu, jossa kartalle merkityt rastit haetaan oikeassa järjestyksessä. Rastien lisäksi karttaan on merkitty myös käytettävissä olevat kulku-urat, joiden hiihdettävyyttä on kuvattu eri tavoin.

Kilpailijan tehtävä on karttakuvauksen perusteella valita hänen kannaltaan nopeimmat reitit ja löytää rastit virheittä ja sujuvasti.

Vaativa tehtävä – moninkertaisen maailmanmestarin Anssi Juutilaisen sanoin: Hiihtosuunnistus on kuin rallia, vain sillä erolla, että hiihtosuunnistuksessa hiihtäjä on samanaikaisesti sekä kuski että kartturi.

 

Toivotamme teidät tervetulleiksi Lapin Lumirasteille tai ainakin kauden viimeiseen SM-kilpailuun Tornioon. Akkreditoinniksi riittää sähköposti allekirjoittaneelle

heikki.roimela@pp.inet.fi

20.3.2013 mennessä. Paluuviestinä saat viime hetken kisatiedot ja pysäköintilipun tulostamista varten.

Edellä olevaan sähköpostiosoitteeseen voit lähettää myös toiveet tulosten lähettämisestä, mikäli et paikalle pääse. Tulospalvelusta vastaa Resultfellows/Risto Kivinen, joten homma varmasti toimii.

 

Alustavan aikataulun mukaan miesten ja naisten Suomen mestaruudet ratkeavat lauantaina 30.3. kello 12 – 13.30.

 

Lisätietoja löytyy netistä osoitteesta www.lapinlumirastit.fi. Tiedottaja on aina valmis vastaamaan kilpailuja koskeviin kysymyksiin.

Tiedotteita Median käyttöön

Logoja