Löytötavarat

Lapin Lumirastit saatiin päätökseen mahtavassa auringonpaisteessa. Mutta, unohtuiko jotain kisapaikalle?

Löytötavaralista:

Jalaksen monot, koko 9,5
Kudotut, siniset lapaset
Keltaiset hanskat

Jos tunnistit omaksesi, ota yhteyttä numeroon 0400829770, Jenni Kokkonen.

Postimaksun maksaa löytötavaran omistaja itse.

On kiitosten aika

Lapin Lumirastit 2013 ovat ohi. On kiitosten aika.

Jälleen kerran me järjestäjät olimme säiden säätäjän suosiossa. Jos joku kaipaa säiden osalta vielä parempaa, mitä Kallinkangas ja Puuluoto tarjosivat, niin sitten on mentävä jollekin muulle planeetalle.

Talkooväelle suuret kiitokset. Hiihtosuunnistus on laji, jossa kilpailut jäisivät pitämättä ilman uupumatonta talkooporukkaa. Ratamestarit ovat ratkaisevassa asemassa. Continued →

Leppäsalmi ja Arnesson yhteispisteiden parhaita

Haapamäen Urheilijoiden Milka Leppäsalmi oli vauhdikkaana Lapin Lumirastien päätöskilpailussa, keskimatkalla. Kolmannelta sijalta matkaan lähtenyt Leppäsalmi teki ainoastaan kakkosrastille mennessään selkeän virheen ja hiihti kovaa.

– Hiihto kulki tosi hyvin, hän myönsi.

SM-erikoispitkän voittanut Liisa Anttila aloitti hyvin, mutta seiskarasti koitui hänen kohtalokseen. Olisivatko kelkkailijoiden luvattomat urat sotkeneet? Kun myös kahden kilpailun jälkeen johtanut Sonja Mörsky sortui muutamaan virheeseen, nousi Leppäsalmi yhteispisteiden kärkeen. Continued →

Liisa Anttila hiihti muilta karkuun

Historia näköjään toistaa itseään, sillä naisten erikoispitkän Suomen mestari Puuluodossa oli Liisa Anttila, joka Tunisin tapaan on kirjattu erikoispitkän matkan kautta aikojen ensimmäiseksi Suomen mestariksi.

Puuluodossa Anttila yksinkertaisesti hiihti loppumatkasta Milka Leppäsalmelta karkuun. Kolmas oli perjantain voittaja Sonja Mörsky.

Peter Arnesson palasi paikalleen

Lapin Lumirastien toisessa osakilpailussa, SM-erikoispitkällä Puuluodossa Ruotsin Peter Arnesson näytti, mikä hän on miehiään. Viimeisille rasteille ruotsalainen löysi nopeimmat reitit ja niin Staffan Tunis joutui tyytymään kakkossijaan muutaman sekunnin marginaalilla.

Tunisin mieltä lämmitti tietysti Suomen mestaruus, joka oli tällä matkalla miehen toinen. Ensimmäinen tuli Ounasvaaralta vuonna 2010. Silloin erikoispitkän matkan Suomen mestaruuksista kilpailtiin ensimmäisen kerran. Continued →

Sonja Mörsky pääsi vauhtiin

Naisten kilpailussa Haapamäen Urheilijoiden Sonja Mörsky oli ykkönen ennen seurakaveriaan Milka Leppäsalmea ja Kooveen Liisa Anttilaa. Mörsky on vähintäänkin säilyttänyt vauhtinsa MM-kisojen jälkeen.

Voittaja sanoi välttäneensä virheet ja hiihdon sujuneen hyvi n. Hän oli monen muun tapaan erittäin tyytyväinen sprinttirataan.

Virpi Juutilainen, moninkertainen maailmanmestari muutaman vuoden takaa ja Lapin Lumirastien vakiokävijä hymyili maalissa yhtä aurinkoisesti kuin paikallinen aurinko. Continued →

Keskinarkaus kukisti Arnessonin ja Tunisin

OH:n Matti Keskinarkaus pystyi Kallinkankaalla siihen, mihin juuri kukaan ei ole kaudella pystynyt; kukistamaan nelinkertaisen maailmanmestarin, Ruotsin Peter Arnessonin.

Staffan Tunis oli kovatasoisessa miesten sprintissä kolmas ennen Norjan Lars Moholdtia.

– Hyvästä kunnosta en tiedä, mutta suunnistus sujui hyvin, kiireistä elämää viettävä Keskinarkaus totesi.

Työ lennättää hänet milloin Japaniin, milloin Intiaan. Continued →

VALVOJAN LAUSUNTO

SM ERIKOISPITKÄ Tornio, Puuluoto 30.3.2013

Kilpailun urasto on monipuolinen; paikoittain tyypillistä pitkän matkan reitinvalintaurastoa, paikoitellen kuin parasta keskimatkan tiheää ja mutkittelevaa verkostoa, joka 1:15 000 kartalla on vaativaa luettavaa.

Ongelmallista alueella on maaston erittäin vilkas moottorikelkkakäyttö. Osittain myös metsäalueella ja aivan kilpailukeskuksen läheisyydessä on ulkopuolisten ajamia moottorikelkkajälkiä, jotka erottuvat järjestäjien karttaan merkityistä urista vain niin, että järjestäjien urat on tehty lanaamalla ja ne ovat selvästi leveämpiä. Continued →

Gps-seuranta kaikkina päivinä

Ne, jotka eivät pääse paikan päälle Kallinkankaalle ja Puuluotoon, voivat seurata miesten ja naisten kilpailujen tapahtumia netistä. Perjantaina gps-seuranta alkaa noin klo 16.50 ja lauantain SM-erikoispitkä heti yhteislähtöjen alettua klo 12. Sunnuntain aikataulu selviää myöhemmin.

Linkki gps-seurantaan löytyy tulospalvelusivulta.

Perjantain sprintin seurattavat ovat lähtöjärjestyksessä:

H21: Köngäs Teemu, Tunis Staffan, Leinonen Lauri, Hammarberg Martin, Urpalainen Jaakko, Kaskinen Kare, Häkkinen Janne, Arnesson Peter, Honkimaa Antti, Reponen Tommi, Turunen Simo, Keskinarkaus Matti, Moholdt Lars, Pukema Hannu-Pekka, Tervala Mika, Hannula Markus, Spoerry Christian, Sundelin Peter

D21: Leppäsalmi Milka. Continued →

Tämän kauden ykkönen Peter Arnesson on mukana

Lapin Lumirasteilla Keminmaassa ja Torniossa on huippuosanotto. Yli 500 kilpailijan joukossa on nimittäin tämän kauden ehdoton ykkönen koko maailmassa. Ruotsin Peter Arnesson voitti Kazakstanin MM-kisoissa uskomattomat neljä MM-kultaa ja joutui vain MM-viestissä tyytymään hopeaan.

Arnessonin lisäksi Lumirasteille tulevat myös viestissä MM-hopeaa saanut Martin Hammarberg ja Ruotsin joukkueessa mukana ollut Elin Vedin. Continued →