Spårsystemen i såväl Keminmaa som Torneå är klara!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVad gäller banorna ska ännu några mindre justeringar göras. Terrängen på Kallinkangas, Keminmaa, erbjuder fullödig orientering i ett tätt spårsystem. Eftersom spårsystemet har såväl snabba skatingspår som gott om korsningar får Lumirastit en utmanande inledning på orienterandet. Höjdskillnaden är som mest 45 m innebärande att det även blir en fysisk utmaning.

Lumirastis speciella händelse är andra dagens ultralånga banor, som avgörs i terrängen kring Puuluoto, Torneå. Höjdskillnaderna är som mest beskedliga 20 m. Större delen av tävlingsområdet ligger i omedelbar anknytning till havet. Terrängen är delvis mycket likartad och i det täta spårsystemet kan det vara svårt att upptäcka korsningarna och därför krävs  reaktionssnabbhet.

Vid årets Lumirastit tar vi i fråga om det sammanlagda resultatet   större hänsyn än förr till samtliga tre etapper. De två första etappernas segrare erhåller 1000 poäng. Till de följande ges poäng i förhållande till sluttiden. Tredje etappens startordning ordnas så att tävlande med högsta poäng startar sist. Uppnående av tredje etappens idealtid ger 1000 poäng. Om någon är snabbare än idelatiden får han eller hon mer än 1000 poäng. Klassvinnare i Lapin Lumirastit blir de som samlat ihop flest poäng. Med hjälp av poängen och den omvända startordningen bevaras spänningen i varje klass tills dess att sist startande kommer i mål.

Välkomna  till härliga  orienteringsupplevelser!