Leppäsalmi ja Arnesson yhteispisteiden parhaita

Milka LeppäsalmiHaapamäen Urheilijoiden Milka Leppäsalmi oli vauhdikkaana Lapin Lumirastien päätöskilpailussa, keskimatkalla. Kolmannelta sijalta matkaan lähtenyt Leppäsalmi teki ainoastaan kakkosrastille mennessään selkeän virheen ja hiihti kovaa.

– Hiihto kulki tosi hyvin, hän myönsi.

SM-erikoispitkän voittanut Liisa Anttila aloitti hyvin, mutta seiskarasti koitui hänen kohtalokseen. Olisivatko kelkkailijoiden luvattomat urat sotkeneet? Kun myös kahden kilpailun jälkeen johtanut Sonja Mörsky sortui muutamaan virheeseen, nousi Leppäsalmi yhteispisteiden kärkeen.

Sonja Mörsky oli toinen, Marjut Turunen kolmas ja Liisa Anttila neljäs.

 

P Arnesson

Miehet kävivät kovatasoisen kilpailun. Kärkiparina oli lähes koko keskimatkan ajan Staffan Tunis ja Peter Arnesson. Ruotsalainen teki toiseksi viimeiselle rastille lähes kahdenkymmenen sekunnin virheen, joka ei aivan kuittaantunut Tunisin viimeisen rastin virheeseen. Eroa maalissa oli suomalaisen hyväksi kokonainen sekunti.

Yhteispisteissä Peter Arnesson säilytti kärkipaikkansa, Staffan Tunis oli toinen ja kaikki kilpailut tasaisen hyvin hiihtänyt Norjan Lars Moholdt kolmas. Hannu-Pekka Pukema keräsi pisteitä neljänneksi eniten.