Kilpailuohjeet

Alustava kilpailuohje

LAPIN LUMIRASTIT ja SM-ERIKOISPITKÄ 24.3-26.3.2017

Säännöt ja ohjeet

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita.

Organisaatio

Kilpailun johtaja: Esa Rantakeisu
TA/kilpailun valvoja: Ossi Lakkala
Ratamestariryhmän johtaja: Jorma Pietiläinen
Ratavalvoja: Velu Sipola, S-2000
Tulospalvelu: Daniel Lehtonen
Lähdön päällikkö: Kari Honkuri
Maalin päällikkö: Petri Hannila
Tiedottaja: Niina Jaako, 0504144119, njaako@gmail.com
Kilpailusihteeri: Marja Matila, 0405719527

Tuomarineuvosto

Puheenjohtaja Ilpo Viippola, S-2000
Jäsenet Lea Pirttilä, OH ja Seppo Keltamäki, JoKu

INFO

AavUn majalla, aukeaa perjantai klo 12.30, lauantaina klo 8.00, sunnuntaina klo 8.00.
Sunnuntaina ollaan kesäajassa!

Kilpailumaasto

Kilpailualue on metsäistä vaihtelevaa vaaramaastoa. Urat on ajettu kolmen vaaran muodostamaan alueeseen. Korkeuserot ovat enimmillään 100 metriä.
Maastossa kulkee hiihtolatuja ja moottorikelkkareittejä, joilla liikkuu kuntohiihtäjiä ja moottorikelkkailijoita. Ihmisiä on informoitu tapahtumasta ja kelkkailijoita pyritään informoimaan myös kisan aikana. Noudattakaa kuitenkin varovaisuutta erityisesti moottorikelkkareittien läheisyydessä!!
Moottorikelkkareittien läheisyydessä on paikoin paljon ylimääräisiä, hupikelkkailijoiden ajamia uria, joita ei ole kuvattu karttaan. Urat erottuvat selvästi järjestäjän lanaamista urista. Kriittisimmissä paikoissa vääriä uria on merkitty spraymaalilla.

Kilpailukartta

Tuloste, A4, mittakaavat 1:5000 (sprintti), 1:10000 (keskimatka), 1:15000 ja 1:12500 (erikoispitkä). Tarkemmin sarjakohtaiset mittakaavat selviävät erillisestä taulukosta.
Kartat kerätään erikoispitkän päivänä siihen asti, kun yhteislähdöt ovat lähteneet. Muina päivinä ei karttoja kerätä pois. Muista suunnistuksen eettiset säännöt.

Kielletyt alueet

Kilpailualueella liikkuminen on kielletty lukuun ottamatta kilpailusuoritusta su 26.3. kilpailun päättymiseen asti. Kilpailun aikana kilpailualueella oleva ruskea tie (Karemajoille johtava tie) on kielletty. Tien voi ylittää hiihtolatuja ja moottorikelkkareittiä pitkin.

Kilpailunumerot

Kansioissa INFOn vieressä. Sama numerolappu kaikkina päivinä. Kilpailunumero kiinnitetään oikean reiden etuosaan. Hakaneulakin löytyvät.

Rastit ja leimaus

Rastit ovat joko narussa uran yläpuolella tai uran sivussa. Mallirasti on kilpailukeskuksessa. Kilpailussa käytetään emiTag leimausta. Rastia ei tarvitse koskettaa emiTagilla, vaan leimaus rekisteröityy käyttämällä tagia noin 30 cm päässä leimasinyksiköstä, joka on rastilipun sisällä. Missään tapauksessa leimasinta EI SAA LYÖDÄ!!

Viitoitukset

Viimeiseltä rastilta maaliin on viitoitus. Erikoispitkällä matkalla on kartanvaihdossa edelliseltä rastilta vaihtopaikalle viitoitus ja vaihtopaikalta K-pisteeseen samoin viitoitus.

Vuokra-emiTag

Järjestäjä varaa vuokra emiTagin niille kilpailijoille, jotka eivät ole ilmoittaneet emiTag-numeroa ilmoittautumisen yhteydessä. Vuokrakortin hinta on 5e/päivä tai 10e/3päivää. Palauttamattomasta kortista peritään 100 € korvaus!

Voitelu

Voitelutila ulkona.

Verryttely ja suksien testaus

Verryttelyalue on lähdön alueella.

Opastus

Liikenteen opastus vt. 21 Ylitornio.

Kilpailukeskus ja pysäköinti

Kilpailukeskus on Ainiovaaran Hiihtokeskus, Alkkulanrinne 7, 95600 Ylitornio. Pysäköinti on keskuksen välittömässä läheisyydessä.

Ravintola

AavU:n majalla kisaravintola, jossa on myynnissä pullaa, pientä suolaista, kahvia, teetä ja mehua. Makkaran myynti ulkona ”kioskista”.

WC

AavU:n majalla ja ”lämpökatsomossa”.

Pukeutuminen/peseytyminen

Pukeutumistila AavU:n majalla ja lämpökatsomossa on myös lämmintä tilaa. Pesumahdollisuudet rajalliset AavU:n majalla.

Sarjat ja matkat

Matkat (km) Linnuntietä/ uria pitkin ja kartan mittakaava

Sarjat ja matkat

Ensiapu

Ensiapuhenkilöstöä on paikalla kisakeskuksessa ja lauantaina maastossa karttaan merkityssä paikassa.

Keskeyttäneet kilpailijat

Keskeyttäneiden kilpailijoiden on tultava maalin läpi tai jos se ei ole mahdollista, niin keskeyttäneiden on ilmoittauduttava maalissa emiTag tarkastuspisteessä.

Lähdön ohjeet

Perjantain ensimmäinen lähtö on klo 15.30.
Lauantain ensimmäinen lähtö on klo 10.00 sarjoissa H/D11-13, H/D35-85, H/D21C

Yhteislähtö

klo 12.00, sarjat H21, D20, H17,D15
klo 12.10, sarjat D21, H20, D17, H15
Sunnuntain ensimmäinen lähtö on klo 10.00.
Kaikkina päivinä lähtöpaikka stadionilla.

Urasto

Erittäin leveä ura (yli 3 m): 22,2 km
Leveä ura (1,5-3 m):4,8 km
Katkoviiva ura (0,8-1,2 m): 46,6 km
Pisteura: 0,2 km
Moottorikelkkailureitti. 7,7 km
Uraston kokonaispituus: 81,5 km

Toiminta lähdössä

– 3 min: kilpailija kutsutaan lähtöön, emiTagin nollaus.
– 2 min: mallikartta nähtävillä. Lapset saavat kartan oikeinpäin asetettuna telineeseen, 11-vuotiaille opastetaan kartalta lähtö, maali, ja vastataan kysymyksiin.
– 1min: Kilpailija ottaa oman karttansa sarjatunnuksella merkitystä laatikosta. Kilpailija on itse vastuussa oman sarjan kartan ottamisesta.
Lähtökello antaa lähtömerkin.

Maali

Maalissa ei ole leimausta. leimantarkistus heti maaliviivan jälkeen.
Maali suljetaan perjantaina klo 18.30, lauantaina klo 16.30 ja sunnuntaina klo 14.00.
Maalituomari määrittää tarvittaessa maaliin tulojärjestyksen yhteislähtösarjoissa erikoispitkällä.

Tulokset

Tulokset ja väliajat löytyvät päivittäin Lumirastien internetsivuilta

Palkinnot

SM-kisan palkintojen jako Ylitornion kunnantalon auditoriossa klo 19.00. Sarjoissa H/D21-15 palkitaan kuusi ja sarjoissa H/D35-85 kolme parasta Mitalistit saavat kunniapalkinnot. Mikäli et jää sunnuntain kisoihin, ilmoita osoitteesi INFOon, niin lähetämme palkintosi. Lapin Lumirastien yhteistuloksen perusteella palkintojen jako sunnuntaina tulosten selvittyä. Sarjojen H/D35-85 palkinnot voi hakea INFOsta. Lumirastien yhteistulosten perusteella Palkittavien määrä

 

SM-ERIKOISPITKÄ

GPS-seuranta

Sarjoissa H21 ja D21 seurattavat urheilijat saavat gps-laitteen lähtöportin läheisyydestä noin 20 min ennen lähtöä. Kilpailijoiden on oltava ajoissa noutamassa GPS-laitetta! Seurantaan määrätyn urheilijan ON KÄYTETTÄVÄ seurantalaitetta. Seurannasta kieltäytyvän kilpailijan suoritus hylätään! Erillinen lista seurattavista urheilijoista.

Toiminta yhteislähdössä

Lähtöviivalle siirrytään lähdön päällikön käskystä 5 min ennen lähtöä. Kulku lähtöalueelle tapahtuu lähtöportin kautta. Karttojen jakaminen aloitetaan noin 2 min ennen lähtöä. Kartta jaetaan kilpailijan vasempaan käteen, ja se pidetään vasemman jalan vieressä.
15 sekuntia ennen lähtöä kenttäkuulutus antaa luvan asettaa kartta telineeseen.
kenttäkuulutus myös antaa lähtömerkin. Lähdöt videoidaan, varaslähdön ottaneen kilpailijan suoritus hylätään.

Juomapisteet

Järjestäjällä on kaksi miehitettyä juomapistettä maastossa, toinen on EA-pisteen yhteydessä. Kartan vaihdossa on myös juomapiste. Juomapisteillä on tarjolla lämmintä mehua ja vettä.

Välineiden vaihtaminen

Kilpailija saa sijoittaa vara- ja vaihtovälineitä ja omia juomapulloja varikkoalueelle, joka sijaitsee kartanvaihtoalueen vieressä. Välineiden tulee olla suljetussa suksipussissa ja suksipussin järjestäjän merkitsemällä alueella. Yhteislähdössä huoltaja saa antaa varasauvan välinerikon kärsineelle kilpailijalle matkalla K-pisteeseen. Muissa tilanteissa kilpailijan on itse haettava välineensä varikkoalueelta. Välineiden vaihtopaikkaa ei ole merkitty karttaan.

Kartanvaihto

Kartanvaihtoon tullaan viitoitusta edellisen kartan viimeiseltä rastilta. Kartat ovat telineessä uran vasemmalla puolella. Kartat ovat päällekkäin karttatelineissä. Kartat on yksilöity kilpailunumerolla ja osuustunnuksella. Kilpailija on itse vastuussa oikean kartan ottamisesta. Väärän kartan ottaneen kilpailijan suoritus hylätään. Kilpailija, jonka kartta puuttuu, saa varakartan toimitsijoilta. Kartan vaihto sarjoissa H/D21 ja H20.