Ennakkojuttu

Lapin Lumirastien tämän keväisistä järjestelyistä vastaava Länsi-Rajan Rasti on kokenut SM-kisajärjestäjä. Keväällä käytävät SM-kisat ovat seuran viidennet SM-hiihtosuunnistukset ja myös Ylläksen maailman cupin järjestelyissä seura on ollut mukana. Ainiovaarassa on kilpailtu viimeksi vuosina 2003 (pikamatka) ja 2007 (sprintti). Edellisen kerran LänRa järjesti SM-erikoispitkän Övertorneålla vuonna 2011.

Hiihtosuunnistuksen SM-erikoispitkä ei ole rankoista laduistaan tunnetulle Ainiovaaralle ainoa Suomen mestaruuskilpailu keväällä 2017, sillä maastohiihdon SM-kilpailut sekä Suomen cupin päätösosakilpailu järjestetään Ainiovaarassa kaksi viikkoa Lumirastien jälkeen.

Kilpailijoilla on odotettavissa toimiva kilpailukeskus, lumivarma maasto sekä riittävästi fyysistä vaativuutta. Toisaalta maasto mahdollistaa myös ikäsarjasoille sopivasti, muttei liikaa fyysisyyttä ja riittävästi suunnistuksellista haastetta.Tämän vuotisilla radoilla päästään myös täysin uusiin maaston osiin.

Kelkkauraverkoston ajaminen aloitetaan tammikuussa ja lisäurien teko ratasuunnitelmien tarkentuessa. Alueella on paljon leveitä luistelu-uria sekä moottorikelkkareittejä jo valmiiksi. Latujen kunnossapito on Ylitorniolla huipputasoa ja tulevien SM-kisojen vuoksi ns. kilpalatuihin on entisestään panostettu. Pisimmillä radoilla tulee olemaan kaksi tai kolme kartanvaihtoa Ainiovaaran hiihtostadionilla, jossa yleisönkin on helppo seurata kilpailua.

Kisojen järjestelyjä, ratamestarityöskentelyä ja muita ajankohtaisia asioita voi seurata Lumirastien nettisivuilla: https://lapinlumirastit.fi/2017/, facebookissa ja twitterissä. Tapahtuman löydät Länsi-Rajan Rastin facebooksivuilta sekä twitteristä nimellä @lapinlumirastit