Uusitalolle ja Koskelalle erikoispitkän Suomen mestaruudet

Miesten kilpailussa Pellon Ponnen Jyri Uusitalo nappasi Suomen mestaruuden reilulla, lähes 3 minuutin erolla ennen Kyrös-Rastin Tero Linnainmaata. SM-pronssia otti Suunta Jyväskylän Janne Häkkinen. SM-kilpailun ulkopuolella kilpaillut ruotsalaista Umeå OK:ta edustava Erik Blomgren oli kovatasoisessa kilpailussa kolmas.

Mestaruus oli Jyri Uusitalolle ensimmäinen pääsarjassa. Uusitalo jätti muita matkan aikana tasaisesti eikä antanut heille mahdollisuutta.
– Hyvä suoritus. Lopussa reidet vähän kramppasivat, mutta mitään isoja hankaluuksia ei matkan varrelle sattunut.

Hopeamitalisti Tero Linnainmaa oli tyytyväinen suoritukseensa.
Aina erikoispitkällä matkalla tulee jossain kohtaa mieleen, että muistinkohan tarkistaa emitin vilkkumisen, mutta koskaan ei tule palattua takaisin leimaamaan.

Pronssia suunnistanut Janne Häkkinen hävisi voittajalle hieman alle viisi minuuttia.
Samat miehet mitaleilla kuin viimekin vuonna, mutta järjestys vain on hieman eri. Loppulenkillä sippasin, mutta silti Tuomas Kotro tippui kyydistä.

Salla Koskela kirkasti viime vuotisen SM-erikoispitkän hopeansa kullaksi.
Yleensä en tykkää näin pitkistä matkoista. Raskasta oli. Matkan varrella jo mietin, että olikohan virhe ilmoittautua Ylitorniolle myös maastohiihdon 30 kilometrin SM-kilpailuun.

Naisten kisassa koettiin dramatiikkaa, kun suomalaisista toisena maaliin tullut Mervi Pesu hylättiin.
– Mielestäni kävin kaikki rastit, mutta ilmeisesti auringonpaisteessa jäi tarkistamatta emitin vilkkuminen, harmitteli kokenut Pesu.

Saloisten Reippaan Noora Räisänen otti SM-hopeaa. Mitali oli nuorelle lahjakkuudelle ensimmäinen pääsarjan henkilökohtainen mitali. Kajaanissa liikunnan ohjaajaksi opiskeleva Räisänen oli tyytyväinen päivän kilpailuunsa.
– Ihan pientä virhettä tuli. Nyt voi hyvillä mielin lähteä ensi kauteen.

Kokenut KOOVEE:ä edusta Johanna Niittymäki saalisti naisten sarjassa pronssia.
Oli todella raskasta ja huono suksikin. Viimeisellä lenkillä meinasi usko loppua, mutta maaliin selvisin.

Naisissa päivän nopein oli ruotsalainen Säväst Skiteamin Evelina Wickbom. Hän voitti päivän Suomen mestaria puolitoista minuuttia.

FullSizeRender

_IMG1753