Kilpailuohjeet

LAPIN LUMIRASTIT ja SM-PITKÄMATKA 30.3.-1.4.2018
 

Säännöt ja ohjeet
Kilpailussa noudatetaan SSL:n ja IOF:n lajisääntöjä, hiihtosuunnistuksen SM-kilpailuiden erillisohjeita sekä järjestäjän antamia ohjeita. Kilpailijat kilpailevat omalla vastuulla.

 

Organisaatio
Kilpailunjohtaja: Antti Häkämies, p. 041 4579467, a_hakamies@hotmail.com
TA/SM-kilpailun valvoja: Olli Mäkipää
Ratamestariryhmän johtaja: Jarmo Pyhtinen
Ratavalvoja: Tapio Tahkola
Tulospalvelu: Petri Pesonen, PP Timing
Lähdön päällikkö: Pertti Ahola

Info: Teija Keränen
Tiedottaja: Saara Soudunsaari, 045 651 9963, saarasou@gmail.com

 

Tuomarineuvosto
Seppo Keltamäki (pj.), Johanna Perkkalainen sekä Eero Haapasalmi.

 

Info
Kisakeskuksessa hotellin majoitusrakennuksessa. Info aukeaa perjantaina klo 11.00, lauantaina klo 8.00 ja sunnuntaina klo 8.00. INFOSSA MAKSUVÄLINEENÄ KÄY AINOASTAAN KÄTEINEN!

 

Kilpailumaasto
Kilpailualue on perjantaina pienipiirteistä ja alueella on pienet korkeuserot. Lauantaina ja sunnuntaina kilpailumaasto on vaihtelevaa koillimaalaista vaaramaastoa ja korkeuserot ovat enimmillään 115 metriä.

Kilpailumaastossa on moottorikelkalla ajettuja uria tapahtumaa varten, leveitä hiihtolatuja, moottorikelkkareittejä sekä Kirintövaaran mökkialueen kaavateitä.

 

Turvallisuus

Kilpailualueella olevilla kulkee useita karttaan ruskealla merkittyjä teitä, moottorikelkkareittejä sekä yleisessä käytössä olevia hiihtolatuja. Kriittisimmissä kohdissa on varoituskylttejä sekä toimitsijoita, mutta KILPAILIJOIDEN ON NOUDATETTAVA ERITYISTÄ VAROVAISUUTTA TÄLLAISILLA URILLA LIIKUTTAESSA JA OTETTAVA MUU LIIKENNE HUOMIOON!

 

Kilpailukartta

Tulostekartta. Koko kaikilla sarjoilla kaikkina päivinä on A4. Mittakaava sprintissä 1:5000, pitkällä matkalla 1:10 000 tai 1:12 500 ja keskimatkalla 1:10 000. Tarkemmin sarjakohtaiset mittakaavat selviävät erillisestä taulukosta.

Lauantain pitkällä matkalla kartat kerätään pois maalissa. Kartat ovat saatavissa takaisin viimeisen lähdön jälkeen.

 

Kielletyt alueet
Kilpailualueella liikkuminen on kielletty lukuun ottamatta kilpailusuorituksia. Jos majoituspaikka sijaitsee kilpailualueella Kirintövaarassa, niin sinne siirtyminen on sallittua yleisiä teitä pitkin.

Kilpailun aikana kielletyt alueet ovat merkitty karttaan kuvausohjeen mukaisilla karttamerkeillä.

 

Kilpailunumerot
Kilpailunumerot on ripustettu naruun, joka sijaitsee infossa. Sama numerolappu on käytössä kaikkina päivinä. Kilpailunumero kiinnitetään oikean reiden etuosaan.

 

Rastit ja leimaus
Rastit ovat maastossa puutolpissa (5cm*5cm), johon on kiinnitetty leimasin, rastilippu sekä rastikoodi. Mallirasti löytyy kilpailukeskuksesta. Kilpailussa käytetään EmiTag-leimausta. Rastia ei tarvitse koskettaa EmiTagilla, vaan leimaus rekisteröityy käyttämällä kilpailukorttia noin 30 cm päässä leimasinyksiköstä, joka on rastilipun sisällä. Missään tapauksessa leimasinta EI SAA LYÖDÄ!!

 

Viitoitukset
Viimeiseltä rastilta maaliin on viitoitus.

 

Järjestäjiltä vuokratut EmiTagit
Järjestäjä varaa EmiTagit niille kilpailijoille, jotka eivät ole ilmoittaneet EmiTag-numeroa ilmoittautumisen yhteydessä. Vuokrakortin hinta on 8e/päivä. Palauttamattomasta kortista peritään 100€ korvaus.

 

Suksien voitelu
Erillistä voitelutilaa ei ole.

 

Verryttely ja suksien testaus
Verryttelyalue sijaitsee kilpailukeskuksen välittömässä läheisydessä. Verryttelyurat ja suksien testauspaikka on ajettu kilpailukeskukseen johtavan tien varteen.

 

Opastus
Opastus kisakeskukseen Posion keskustasta sekä Kuusamontieltä, kantatieltä 81.

 

Kilpailukeskus ja pysäköinti
Kilpailukeskus on Kirintövaarassa, Erämaahotelli Kirikeskuksessa. Osoite on Kiririnteentie 1, 97900 Posio. Kilpailukeskuksessa on tarjolla lounasta sekä kahvilapalveluita päivittäin. Pesu-, pukeutumis- ja WC-tilat löytyvät kilpailukeskuksesta.

Pysäköintimaksu 5€/päivä tai 10€/3 päivää. Pysäköinti Kirikeskuksen parkkipaikalla kisakeskuksessa, läheiselle suoalueelle tehdyllä parkkialueella, josta on kisakeskukseen matkaa n. 300m sekä lähialueen teiden varsilla. Parkkilipun voi lunastaa käteisellä kisakeskuksessa olevasta infosta. Parkkiliput tarkistetaan kilpailualueelta poistuttaessa.

 

Ravintolapalvelut
Kilpailukeskuksessa on kahvio, jossa on tarjolla makkaraa ja kahvilatuotteita.

Hotelli Kirikeskuksessa voi kilpailupäivinä myös ruokailla. Tarkemmat tiedot ruokailumahdollisuudesta ovat Lumirastien nettisivuilla osoitteessa https://lapinlumirastit.fi/2018/ruokailu/. KAHVIOSSA KÄY MAKSUVÄLINEENÄ AINOASTAAN KÄTEINEN!

 

WC
Kirikeskuksessa olevat wc-tilat ovat kilpailijoiden ja yleisön käytettävissä. Lisäksi kilpailualueella on siirrettäviä ulkohuusseja.

 

Pukeutuminen/peseytyminen
Pukeutumis- ja peseytymistilat ovat Kirikeskuksessa.

 

Ensiapu
Ensiapuhenkilöstö on kilpailukeskuksessa olevat ea-pisteessä päivittäin. EA-piste sijaitsee ravintolarakennuksen alakerrassa.

 

Keskeyttäneet kilpailijat
Keskeyttäneiden kilpailijoiden on tultava maalin läpi tai jos se ei ole mahdollista, niin keskeyttäneiden on ilmoittauduttava maalissa EmiTag-tarkastuspisteessä.

 

Lähtö
Perjantaina ensimmäinen lähtö on klo 14.00. Lauantaina ja sunnuntaina ensimmäinen lähtö on klo 10.00. Jokaisena päivänä kaikilla sarjoilla on väliaikalähtö.

Perjantain lähtö on n. 300m kisakeskuksesta. Siirtyminen lähtöpaikalle tapahtuu hiihtäen tai kävellen.

Lauantaina ja sunnuntaina kaikkien sarjojen lähtöpaikat sijaitsevat Kirintövaaran huipulla. Lähtöpaikalle siirtymiseen voi käyttää laskettelurinteen ankkurihissiä esittämällä kilpailunumeronsa toimitsijalle (1 nousu/kilpailija/päivä) tai nousta laskettelurinteen eteläpuolelle tampattua reittiä pitkin joko kävellen tai hiihtäen. Matkaa lähtöpaikalle kisakeskuksesta on n. 900m ja korkeuseroa n. 100m. Laskettelurinteessä on kilpailijoiden lisäksi laskettelijoita klo 11.00 alkaen, joten huomioithan, että hissin käyttäjiä on kisapäivinä runsaasti. VARAATHAN SIIS RIITTÄVÄSTI AIKAA LÄHTÖPAIKALLE SIIRTYMISEEN!

Jos joku kilpailija kokee, että hissin käyttäminen tai omin voimin lähtöpaikalle nouseminen ei jostain syystä onnistu, niin järjestäjät järjestävät kyydin lähtöpaikalle. Kyytiä tarvitsevien tulee ilmoittaa tarpeestaan infoon lauantaihin klo 9.00 mennessä. Kyydit lähtöpaikalle lähtevät ennakkoilmoittautumisten perusteella 30min välein klo 9.30 alkaen.

Lähtöpaikalta maaliin on järjestetty varustekuljetus. Kilpailija pakkaa lämmittelyvaatteensa pussiin. Pussin saa tarvittaessa toimitsijoilta hissin ala-asemalta. Varustepussit sekä mahdolliset muut tavarat toimitsijat kuljettavat maalin välittömään läheisyyteen moottorikelkoilla. HUOLEHDI, ETTÄ VAATEPUSSISSA SEKÄ MUISSA VARUSTEISSA ON RIITTÄVÄN SELKEÄT OMISTAJAN TIEDOT!

 

Maali

Maalissa ei ole leimausta. Leimantarkistus on heti maaliviivan jälkeen. Maali suljetaan perjantaina klo 17.00, lauantaina klo 15.00 ja sunnuntaina klo 14.00.

 

Matkat, sarjat ja mittakaavat

Matkat, sarjat ja mittakaavat

 

Urasto
Sprinttiurasto, perjantai:

Erittäin leveä ura (yli 3 m): 2,9km (13,0%)
Leveä ura (1,5-3 m): 2,1km (9,4%)
Ura (0,8-1,5 m): 16,3km (72,8%)
Hidas ura (pisteviiva 0,8-1,0 m): 0,1km (0,5%)
Moottorikelkkareitti: 1,0km (4,5%)
Uraston kokonaispituus: 22,4km

 

Kirintövaara lauantai ja sunnuntai:

Erittäin leveä ura (yli 3 m): 15,8km (22,6%)
Leveä ura (1,5-3 m): 0,6km (0,9%)
Ura (0,8-1,5 m): 43,6km (62,5%)
Hidas ura (pisteviiva 0,8-1,0 m): 0,1km (0,1%)
Moottorikelkkareitti: 1,7km (2,4%)

Kaavatie: 8,0km (11,5%)
Uraston kokonaispituus: 69,8km

 

Tiestö

Kisa-alueella olevien teiden käyttö on sallittua turvallisuus huoioiden. Kuusamontieltä Kirintövaaran huipulle johtavaa kevyenliikenteenväylää lukuunottamatta kaikki tiet ovat tällä hetkellä hiihtokuntoisia. Teiden ylityspaikat lumetetaan tarvittaessa.

 

Toiminta lähdössä
– 3 min: Kilpailija kutsutaan lähtöön, EmiTag:n nollaus.
– 2 min: Mallikartta nähtävillä. Lapset (sarjat H/D 11-13) saavat kartan oikeinpäin asetettuna telineeseen, 11-vuotiaille opastetaan kartalta lähtö, maali ja vastataan kysymyksiin.
– 1 min: Sarjat H/D 15 ->: Kilpailija siirtyy oman karttansa sarjatunnuksella merkityn sangon viereen, josta heille annetaan lupa ottaa kartta 15 sekuntia ennen lähtöä, ei ennen.

Kilpailija on itse vastuussa oman sarjan kartan ottamisesta.
– 0 min: Lähtökello antaa lähtömerkin.

 

Tulokset
Viralliset tulokset ja väliajat julkaistaan päivittäin Lumirastien internetsivuilla. Linkki online-tuloksiin löytyy Lumirastien nettisivuilta kilpailujen aikana.

 

Palkinnot

Perjantain kilpailussa sarjojensa voittajat palkitaan ja palkinnot ovat noudettavissa infosta tulosten ratkettua.

Lauantain kilpailun palkintojenjako suoritetaan kaikkien sarjojen osalta Kirikeskuksen auditoriossa klo 15.00 alkaen edellyttäen, että lopputulokset ovat varmistuneet.

Sunnuntaina jaetaan palkinnot Lumirastien kokonaiskilpailun perusteella. Palkinnot ovat noudettavissa auditoriosta lopputulosten ratkettua.

Palkittavien määrät

 

SM-PITKÄNMATKAN ERILLISOHJEET
GPS-seuranta
Sarjoissa H21 ja D21 seurattavat urheilijat saavat GPS-laitteen kutsuttaessa lähtöön 3 min ennen omaa lähtöä. GPS-seurantalaite kiinnitetään järjestäjän toimesta lähtökarsinaan saavuttaessa. Seurantaan määrätyn urheilijan on käytettävä seurantalaitetta. Seurannasta kieltäytyvän kilpailijan suoritus hylätään. Erillinen lista seurattavista urheilijoista löytyy infosta.

 

Juomarasti
Sarjoilla D20, D21, H20, H21, H35, H40 ja H45 on juomarasti. Juomana on lämmintä vettä tai mehua. Juomarasti sijaitsee varikkoalueen läheisyydessä.

 

Välineiden vaihtaminen
Kilpailija saa sijoittaa vara- ja vaihtovälineitä ja omia juomapulloja varikkoalueelle, joka sijaitsee kartanvaihtoalueen vieressä. Välineiden tulee olla suljetussa suksipussissa ja suksipussin saa sijoittaa järjestäjän merkitsemälle alueella.

 

Kartanvaihto
Kartanvaihto on rastilla, joka sijaitsee varikkoalueen välittömässä läheisyydessä. Kartat ovat sarjakohtaisessa telineessä, josta kilpailija itse ottaa kartan. Kilpailija on itse vastuussa oikean kartan ottamisesta. Kartan vaihto sarjoissa H21, H20, H35, H40, H45, D21. Yleisöllä on mahdollisuus seurata kilpailua varikkoalueen läheisyydessä. Kartanvaihtorastilla on myös leimaus!