Hiihtosuunnistuksen Lapin Lumirastit ja SM-pitkämatka maaliskuussa Pellossa

Kokenut kilpailunjärjestäjä Pellon Ponsi järjestää maaliskuussa 8.–10.3.2019 hiihtosuunnistuksen Lapin Lumirastit ja SM-pitkän matkan. Kilpailut käydään Pellossa Ritavalkean hiihtokeskuksen toimiessa kilpailukeskuksena. Kilpailujen ohjelma on seuraava: pe 8.3. sprintti, la 9.3. SM-pitkämatka ja su 10.3. keskimatka.

Ritavalkea kilpailukeskuksena on tuttu vuoden 2012 Lapin Lumirasteilta, jolloin yksi osakilpailu oli myös SM-erikoispitkämatka. Vaikka tänä vuonna kilpailukeskus on sama, ovat maastot kuitenkin lähes täysin erit verrattuna vuoden 2012 kilpailuihin. SM-pitkämatka käydään maastossa, jossa on tämän jutun kirjoittajan muistin mukaan hiihtosuunnistettu viimeksi yli 15 vuotta sitten. Ainoastaan sprinttimaasto on tuttua vuoden 2012 Lumirasteilta ja jos maastohiihtoa harrastaa, niin kenties myös hiihtokilpailuista.

Maaliskuussa Pellossa lumitilanne on varmasti hyvä eikä todennäköisesti pakkanenkaan enää kirpaise liian kovasti. Olosuhteet hiihtosuunnistukselle tulevat hyvin todennäköisesti olemaan loistavat. Tätä juttua kirjoittaessa tammi-helmikuun vaihteessa ratamestari yhdessä kelkkaryhmän kanssa on jo pohjustanut urastoa ahkerasti. Kilpailujen ratamestarina toimii kokenut Mauri Huusko, joka varmasti osaa tehdä sopivan tasoiset radat ja urat niin huippuhiihtosuunnistajille, junioreille kuin senioreillekin. Jokainen tulee saamaan sekä suunnistuksellisesti että fyysisesti sopivasti haastetta.

Ritavalkean hiihtokeskus tarjoaa hyvät fasiliteetit kilpailulle. Autot saadaan parkkiin ihan kilpailukeskuksen viereen ja kilpailijoille sekä yleisölle on myös lämpimät pukuhuoneet ja kahvilatilat. Kilpailut pidetään reilu viikko ennen Pohjois-Ruotsissa Piteåssa järjestettäviä hiihtosuunnistuksen MM-kilpailuja. Piteåssa on arvokilpailut junioreista senioreihin asti, joten Pellon Lumirastit toimivatkin hyvänä viimeistelyharjoituksena myös kauden kansainväliseen kohokohtaan.

Maaliskuussa siis selviää ketkä ovat vuoden 2019 SM-pitkän matkan mestareita. Tervetuloa Pelloon ottamaan siitä selvää ja nauttimaan keväisestä hiihtosuunnistuksesta! Lisätietoa kilpailuista löytyy Lapin Lumirastien nettisivuilta (https://lapinlumirastit.fi/2019/).

Antti Ekonoja, tiedottaja
Pellon Ponsi